NIEUWS

Onthaaldagen augustus

De onthaalnamiddag voor nieuwe leerlingen vindt eind augustus plaats:

  • voor Eernegem: woensdag 26 augustus, van 17 tot 19 uur.
  • voor Gistel:
    • op donderdag 27 augustus, van 17 tot 19 uur, voor de opties Algemene vorming XU Latijn en Algemene basisvorming XS
    • op vrijdag 28 augustus, van 17 tot 19 uur, voor de opties Algemene vorming XU (zonder Latijn) en Algemene vorming XS
    • op vrijdag 28 augustus, van 16 tot 18 uur, voor de niet-eerstejaars.

Boekenpakket

De leerlingen zullen hun boekenpakket uitzonderlijk ontvangen op 1 september.

De boekenlijsten kunt u hier raadplegen en op Smartschool.

Welkom op SIGO!

Geen infodag vandaag, maar via deze weg nemen we jullie mee op wandel in onze school. Inschrijven kan uiteraard via www.sigo.be!
Heb je vragen, mail naar directeur@sigo.be (Gistel) of naar Koen.neuvroen@sigo.be (Eernegem).
We zien je graag terug op SIGO!
#warmwelkom
#nieuwestart
#samenzijnwesigo
#inschrijven
#blijfinuwkot

Online inschrijven

Online inschrijven kan vanaf nu op www.sigo.be!
We kijken alvast uit naar jullie komst en zijn benieuwd om jullie te ontmoeten. We plannen ontmoetingsmomenten om onze school te komen ontdekken, meer info volgt beslist!
Tot binnenkort! 💙

Een vraag over de school? Over het aanbod?

Info over de aangeboden richtingen van 1 tot 6 en over de keuzes in het eerste jaar vindt u onder de knop “Aanbod“.

Wat typisch is aan Sigo vindt u onder “Dit is Sigo“. Praktische informatie leest u onder “Sigo praktisch“.

Wenst u meer informatie? Stel gerust uw vraag aan koen.neuvroen@sigo.be (voor Eernegem)
of aan directeur@sigo.be (voor Gistel).
De directie neemt dan contact met u op.

Bent u niet in de mogelijkheid om digitaal in te schrijven, kunt u telefonisch contact opnemen met de school: 059 27 08 80.

Update 1/04 voor ouders en leerlingen

Alle leerlingen en hun ouders kregen vandaag via Smartschool een SIGO-info. Er wordt meer uitleg gegeven over digitale lessen, opvolging van leerlingen, planning, Live sessies, …
Gelieve dus zeker het bericht te checken op Smartschool.

#samentegencorona #staysafe #stayathome #checkcheckcheck

Infoavond: De stap naar het secundair onderwijs

Volgend schooljaar stap je over van het basisonderwijs naar het secundair onderwijs. 

Op donderdag 30 jan om 19.00 uur nodigen wij jou en je ouders uit op een infoavond over die stap naar het secundair onderwijs. 

We geven er informatie over de onderwijshervorming en de vernieuwde structuur van de eerste graad. We zullen ook de mogelijke keuzes die wij aanbieden in het eerste jaar verduidelijken aan de hand van de lessentabellen. Tot slot geven wij ook een woordje uitleg over de manier van evaluatie in de eerste graad.

Achteraf kun je bij een drankje napraten met de directie en leerkrachten van het eerste jaar.

De infoavond vindt plaats in onze afdeling te Gistel in de polyvalente zaal van blok Oost (de nieuwbouw). Neem de oprit van de school en volg de weg naar de parking van de school.

Gelieve jouw aanwezigheid (met het totaal aantal personen) aan de school te bevestigen via mail: infoavond@sigo.be. Dit kan tot 29 januari.

We hopen je alvast te mogen ontmoeten!

Prijs voor keuzevak Communicatie

Vorig jaar communiceerden de leerlingen van het eerste jaar in het keuzevak communicatie met een Italiaanse school. Samen verfilmden ze een verhaaltje van ‘le petit Nicolas’. Ze werden hiervoor door Etwinning beloond met een nationaal en Europees label. Ondertussen staan deze eerstejaars enthousiast klaar om te beginnen communiceren met een Roemeense school!

 

Rust brengen bij de leerling – Mindfulness als vak

Dit jaar organiseert onze school voor het eerst het keuzeseminarie mindfulness en aandachtstraining voor leerlingen van het zesde jaar. Het seminarie bevat een theoretisch gedeelte en een praktisch gedeelte waarbij leerlingen leren om hun aandacht te filteren en te focussen. De voordelen hiervan zijn dat leerlingen leren omgaan met angst of stress op een andere manier. Op dit moment is de eerste groep aan de beurt, na de kerstvakantie is het de beurt aan de tweede groep leerlingen.

Deze eerste groep en de leerkrachten van het seminarie werden geïnterviewd door de Krant van West-Vlaanderen. Je leest het volledige artikel hier.

Lego League & STEM

Op de dag van de wetenschap (24/11) deden we met een fijne selectie leerlingen STEM van het 2de jaar, samen met nog 39 andere scholen, mee aan de First Lego League regiofinale, georganiseerd door Vives Kortrijk.
Zowel in de voorbereiding als op de wedstrijddag zelf toonden leerlingen zich van hun beste STEM-kant. Ze legden hun innovatieve antidiefstalplan uit in een presentatie voor een jury, bespraken ook de bouw van hun robot en de gebruikte codes. Ze scoorden bij hun 2de poging op de mat met ‘missies’ een heuse monsterscore. Dit alles zorgt ervoor dat ze op de 2de plaats eindigden en bijgevolg zijn we met dit #teamSIGO rechtstreeks geselecteerd voor de Beneluxfinale eind januari in Nederland. Dank aan de organisatie, onze SIGO-helden, aanwezige supporters en sympathisanten thuis.

Een filmpje met enkele sfeerbeelden. Lego_STEM

Zichtbaarheidsactie van Safetigo

De herfst is in het land, dagen worden sneller donker. Zichtbaar zijn in het verkeer is daarom belangrijk, zeker als je met de fiets rijdt. Op SIGO zorgt de werkgroep Safetigo ervoor dat leerlingen bewust leren omgaan met oa. het verkeer en veilig fietsgedrag. Hun eerste zichtbaarheidsactie zorgde voor een aandachtsmoment. Leerlingen die naar school kwamen met fluo werden beloond. Safetigo plant nog acties om leerlingen meer te sensibiliseren.

 

Prijs voor vak Media

Het vak Media verzilvert de nominatie van de M-award voor Schoolproject, een prijs uitgereikt door Mediawijs. Mediawijs is het Vlaamse Kenniscentrum Digitale en Mediawijsheid. De leerkrachten van het vak namen de M-award trots en met veel plezier mee naar SIGO.

In het vak media stimuleren we namelijk verantwoord mediagedrag bij leerlingen via projectwerk en een positieve insteek. Via mediawijze thema’s gaan leerlingen aan het werk met nieuwe media. Het vak wordt gegeven door een multidisciplinair leerkrachtenteam met als motto ‘The sky is the limit!’.

Oceanen voor morgen

Kijk hoe onze leerlingen van 1B en BVL mee het startschot gaven van het milieuproject ‘Oceanen voor morgen’ van het Katholiek Onderwijs Oostende-Middelkerke.

Boekenlijsten 2019-2020

Klik hier om de boekenlijsten van komend schooljaar 2019-2020 te downloaden.