GISTEL

 

Sint-Godelievecollege Gistel biedt onderwijs aan voor leerlingen tussen 12 en 18 jaar. We organiseren de meest courante studierichtingen die u kunt bekijken bij richtingen.

 

Uurregeling

 

De lessen lopen van

  • 8.40 uur tot 12.10 uur
  • 13.20 uur tot 16.00 uur of 16.50 uur
  • woensdag tot 12.10 uur

Het secretariaat is elke schooldag open :

  • van 8.00 uur tot 12.00 uur
  • van 13.00 uur tot 16.30 uur
  • op woensdag tot 12.00 uur

Met De Lijn naar SIGO

 

Een goed bereikbare, veilige schoolomgeving is vaak doorslaggevend voor ouders om een school voor hun kind te kiezen. De Lijn helpt je daar graag bij.

KOSTEN

Jammer genoeg is school lopen niet volledig gratis. De personeelsleden worden betaald door de Vlaamse overheid. Maar leerlingen hebben boeken en werkschriften nodig, er is af en toe een studie-uitstap, en misschien neemt de leerling een warme maaltijd.

De school doet inspanningen om de kosten te beheersen.

Leerboeken worden gehuurd, werkboeken, atlassen en naslagwerken worden aangekocht. De huur- en aankoopsom van leer- en werkboeken worden betaald bij het afhalen van de boeken. Dit gebeurt op het einde van de grote vakantie. Voor het schooljaar 2020-2021 is er een uitzondering: de leerlingen krijgen hun boeken op 1 september.

Bij het begin van het schooljaar krijgen de ouders een lijst van bijdragen. Deze lijst bevat zowel verplichte als niet verplichte uitgaven. Een verplichte uitgave is bijvoorbeeld een bepaald schoolboek. De huurprijs van een kluisje is dan weer een niet verplichte uitgave.

Het gebruik van de eetzaal en de studie is gratis. De school sluit een verzekering voor lichamelijke ongevallen af. Deze verzekering is gratis.

DAGINDELING GISTEL

08.35 uur

 

Daar gaat de bel. Leerlingen van de tweede en derde graad gaan bij het belsignaal rechtstreeks naar hun klaslokaal. De leerlingen van de eerste graad wachten rustig op de speelplaats tot de leerkracht hen komt ophalen.

08.40 uur

 

We beginnen eraan. Een lesuur duurt 50 minuten. Na het tweede lesuur is er een korte pauze. Leerlingen van de eerste graad hebben meestal een vast lokaal. Ze hoeven minder te verhuizen, behalve voor lessen in een vaklokaal, zoals aardrijkskunde, wetenschappen, techniek…

Leerlingen kunnen een kluisje huren. Zeker voor de leerlingen die geen vast lokaal hebben, is dit erg handig.

12.10 uur

 

Middagpauze. De leerlingen kunnen ‘s middags kiezen tussen een warme maaltijd, soep, een broodje en een drankje. Uiteraard kunnen ze ook hun eigen lunchpakket in de eetruimte opeten.

Tussen de middag kunnen de leerlingen allerlei sporten beoefenen. Er worden ook competities ingericht. Op woensdagmiddag organiseert de Stichting Vlaamse Schoolsport (SVS) competities tussen scholen. Heel wat van onze leerlingen nemen hieraan deel.

Voor wie in alle rust wil werken of wie de hersens wil pijnigen met uitdagende opdrachten kan terecht in de Breinbrekersklas.

Sommige klassen hebben nu nog even les en kunnen daarna pauzeren.

13.20 – 16.00 uur

 

Een klassieke lesdag heeft 7 lesuren: 4 ’s morgens en 3 ’s middags. We stoppen om 16 uur. Sommige klassen hebben een extra lesuur en eindigen 50 minuten later.

Op woensdag is er les tot 12.10 uur.

16.00 uur

 

Leerlingen die op school willen studeren, kunnen dat van 16.00 tot 18.00 uur en op woensdag van 13.20 tot 16.00 uur. De studie is gratis.