EERNEGEM

 

Sint-Godelievecollege Eernegem biedt onderwijs aan voor leerlingen tussen 12 en 14 jaar. We organiseren de meest courante studierichtingen die u kunt bekijken bij richtingen.

 

SIGO Eernegem is er

 

  • voor leerlingen die dichtbij een goede school willen
  • voor leerlingen met een talenknobbel
  • voor leerlingen die het moeilijk hebben bij de start van het secundair onderwijs
  • voor leerlingen met wiskundig talent
  • voor leerlingen die vooral met hun handen willen werken
  • voor leerlingen met technisch inzicht
  • voor alle leerlingen…

Bereikbaarheid

 

We moedigen de leerlingen aan om te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar de school te komen.

Met De Lijn naar SIGO

 

Een goed bereikbare, veilige schoolomgeving is vaak doorslaggevend voor ouders om een school voor hun kind te kiezen. De Lijn helpt je daar graag bij.

 

KOSTEN

Jammer genoeg is school lopen niet volledig gratis. De personeelsleden worden betaald door de Vlaamse overheid. Maar leerlingen hebben boeken en werkschriften nodig, er is af en toe een studie-uitstap, en misschien neemt de leerling een warme maaltijd.

De school doet inspanningen om de kosten te beheersen.

Bij het begin van het schooljaar krijgen de ouders een lijst van bijdragen. Deze lijst bevat zowel verplichte als niet verplichte uitgaven. Een verplichte uitgave is bijvoorbeeld een bepaald schoolboek. De huurprijs van een kluisje is dan weer een niet verplichte uitgave.

Leerboeken worden gehuurd, werkboeken, atlassen en naslagwerken worden aangekocht. De huur- en aankoopsom van leer- en werkboeken worden betaald bij het afhalen van de boeken. Dit gebeurt op het einde van de grote vakantie. Voor het schooljaar 2020-2021 is er een uitzondering: de leerlingen krijgen hun boeken op 1 september.

DAGINDELING EERNEGEM

08.40 uur

 

Daar gaat de bel. De leerlingen wachten rustig op de speelplaats tot de leerkracht hen komt ophalen.

08.45 uur

 

We beginnen eraan. Een lesuur duurt 50 minuten. Na het tweede lesuur is er een korte pauze.

De leerlingen hebben een vast lokaal. Ze verhuizen enkel voor lessen in een vaklokaal, zoals aardrijkskunde, techniek…

12.15 uur

 

Middagpauze. De leerlingen kunnen ‘s middags kiezen tussen een warme maaltijd, soep, een broodje en een drankje. Uiteraard kunnen ze ook hun eigen lunchpakket in de eetruimte opeten.

Tussen de middag kunnen leerlingen allerlei sporten beoefenen. Op woensdagmiddag organiseert de Stichting Vlaamse Schoolsport (SVS) competities tussen scholen. Heel wat van onze leerlingen nemen hieraan deel.

Voor wie in alle rust wil werken of wie de hersens wil pijnigen met uitdagende opdrachten kan terecht in de Breinbrekersklas.

13.15 – 15.55 uur

 

Een klassieke lesdag heeft 7 lesuren: 4 ’s morgens en 3 ’s middags. We stoppen om 15.55 uur. Op woensdag is er les tot 12.15 uur.

15.55 uur

 

Leerlingen die op school willen studeren, kunnen dat van 16.20 tot 17.30 uur. De studie is gratis.