08.35 uur 

Daar gaat de bel. Leerlingen van de tweede en derde graad gaan bij het belsignaal rechtstreeks naar hun klaslokaal. De leerlingen van de eerste graad wachten rustig op de speelplaats tot de leerkracht hen komt ophalen. 

08.40 uur 

We beginnen eraan. Een lesuur duurt 50 minuten. Na het tweede lesuur is er een korte pauze. Leerlingen van de eerste graad hebben meestal een vast lokaal. Ze hoeven minder te verhuizen, behalve voor lessen in een vaklokaal, zoals aardrijkskunde, wetenschappen, techniek...

 

Leerlingen kunnen een kluisje huren. Zeker voor de leerlingen die geen vast lokaal hebben, is dit erg handig.

12.10 - 13.20 uur

Middagpauze. De leerlingen kunnen ‘s middags kiezen tussen een warme maaltijd, soep, een broodje en een drankje. Uiteraard kunnen ze ook hun eigen lunchpakket in de eetruimte opeten. 

Tussen de middag kunnen de leerlingen allerlei sporten beoefenen. Er worden ook competities ingericht. Op woensdagmiddag organiseert de Stichting Vlaamse Schoolsport (SVS) competities tussen scholen. Heel wat van onze leerlingen nemen hieraan deel.

Voor wie in alle rust wil werken of wie de hersens wil pijnigen met uitdagende opdrachten kan terecht in de Breinbrekersklas.

16.00 uur

Een klassieke lesdag heeft 7 lesuren: 4 ’s morgens en 3 ’s middags. We stoppen om 16 uur. Sommige klassen hebben een 8e lesuur en eindigen 50 minuten later. Op woensdag is er les tot 12.10 uur.

 

 Leerlingen die op school willen studeren, kunnen dat van 16.00 tot 18.00 uur en op woensdag van 13.20 tot 16.00 uur. De studie is gratis.